U trendu

Antonov: Tvrdnje SAD o „invaziji“ RUS na UKR bez dokaza

VAŠINGTON – Izjave američkih političara da čhe Rusija navodno napasti Ukrajinu tokom Olimpijade ili posle nje su apsolutno neosnovane i nisu potkrepljene nikakvim dokazima, izjavio je ruski ambasador u Sjedinjenim Državama Anatolij Antonov.

On je, odgovarajući na pitanje magazina Njuzvik, ocenio da izjave savetnika za nacionalnu bezbednost SAD Džejka Salivana imaju alarmantan ton i da se u njima vidi samo želja administracije u Vašingtonu da maksimalno pojača propagandnu kampanju protiv Rusije.

Prema oceni Antonova, čiji odgovor je objavljen na Fejsbuk stranici ruske ambasade, cilj je da se u javnosti stvori utisak da je navodna „agresija“ neizbežna.

„Vašington samo nastavlja da „baca prasinu u oči“ na osnovu nekih obaveštajnih podataka, čije detalje ne iznosi“, naglasio je Antonov.

On je podsetio da je Moskva više puta saopštvala da Rusija ne sprema napada ni na koga.

Salivan je juče izneo tvrdnju da bi da bi napad Rusije na Ukrajinu mogao da se dogodi u narednih nedelju dana, a moguće u sledeća dva dana, čak i pre kraja Zimske olimpijade i pozvala Amerikance da napuste tu zemlju.

Savetnik Bele kuće za nacionalnu bezbednost Džejk Saliven rekao je da Sjedinjene Države još uvek nemaju definitivnu informaciju da li je ruski predsednik Vladimir Putin doneo odluku o invaziji, ali da postoje svi elementi za veliku vojnu operaciju koja bi mogla da počne „brzo“, navodi AP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.