U trendu

Antonov: Ukrajinci granatirali Bucu nakon ruskog povlacenja

VAŠINGTON – Dok je ukrajinski grad Buča bio pod kontrolom ruskih snaga nije bilo civilnih žrtava, a američki mediji su ignorisali granatiranja tog grada od strane ukrajinskih vojnih jedinica nakon povlačenja ruskih trupa, izjavio je danas ruski ambasador u Vašingtonu, Anatolij Antonov odgovarajući na pitanja novinara Njuzvika.

„Rusko ministarstvo odbrane je u potpunosti odbacilo lažne optužbe. Ističem da su ruske trupe napustile Buču 30. marta. Međutim ukrajinske vlasti se nisu oglašavale svih ovih dana, a sada su ođednom objavljeni senzacionalni snimci s cijem da se okalja naš imidž i da se Rusija primora da se brani“, poručio je Antonov, prenosi TAS S.

Ruski ambasador je ponovio da ni jedan civil nije bio žrtva nasilja dok je grad Buča bio pod kontrolom ruskih oružanih snaga istakavši da su ruske snage, naprotiv, isporučile 452 tone humanitarne pomoći za civile.

„Činjenica da su ukrajinske oružane snage odmah po odlasku ruskih snaga granatirale grad Buču namerno se ignoriše u SAD. To je ono što je izazvalo civilne žrtve, ali režim u Kijevu očigledno pokušava da za svoje zločine okrivi Rusiju“, predočio je ruski diplomata i podsetio da su se snimci o navodnim civilnim žrtvama pojavili četiri dana nakon odlaska ruskih snaga iz Buče.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar