U trendu

Antunović: HR imala pet slavnih i pet sramnih godina

ZAGREB – Nekadašnja ministarka odbrane Željka Antunović ocenila je danas, povodom obeležavanja Dana državnosti, da je Hrvatska od proglašenja samostalnosti imala pet slavnih i pet sramnih godina.

“Pet slavnih godina bilo je za vreme stvaranja države. Naravno da je i tada bilo puno neprimerenih događaja, ali bio je rat i ne treba o tome preterano raspravljati”, kazala je Antunović u izjavi za zagrebačku N1 tv.

Antunović, koja je bila članica SDP-a, rekla je da je za tu stranku političke levice bilo priroodno da se ne raspravlja samo o državnosti, nego da se uz državu izgrađuje i društvo.

„Nažalost, gradnja društva u prvih pet godina je bila potpuno zanemarena, a u drugih pet godina, zahvaljujući lopovskoj privatizaciji i privilegovanju određenih pripadnika vladajuće stranke, dogodilo se nazadovanje društva“, rekla je ona govoreći o pet sramnih godina.

Demokratija, kazala je, nije zaživela kako je zamišljeno na početku, te da su prvi koraci demokratije počeli dolaskom nove vlasti.

Iako je napustila SDP, Antunović kaže da se nada da će Socijaldemokrate shvatiti da pobedu neće ostvariti pre nego što promene sebe.

„HDZ s ovakvom levicom može mirno da spava“, zaključila je Antunovićeva.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar