U trendu

Atina: Putevi postali blatnjavi brzaci, 4 osobe poginule

Bujične poplave na zapadnoj periferiji grčke prestonice Atine pretvorile su puteve u mutne brzake pune blata i šuta, najmanje četiri osobe su poginule, a poplavljeni su domovi i poslovne prostorije, prenosi AP.

Navodi se da je vatrogasna služba objavila da je neimenovana žena stradala u svojem domu na području Megare, u kojem je takođe u poplavljenoj kući pronađeno telo nastradalog muškarca.

AP navodi da su vatrogasci primili 340 poziva za pomoć kako bi ispumpali vodu iz poplavljenih zgrada i spasili ljude koje su zarobljeni zbog nadolaska vode posle velikog nevremena.

Navodi se da su vlasti zatvorile škole u atinskim oblastima Mandre, Nea Peramosa i Megare, dok je nemoguće prići nekim delovima autoputa Atina-Korint koji ide kroz taj deo Grčke.

Vatrogasci su uspeli da spasu putnike autobusa koji je ostao zarobljen na autoputu nakon nailaska bujice.

ANA je prethodno prenela da su žestoke kiše poplavile područja Mandre, Nea Peramosa i Megare, da je jedna osoba je poginula, a više ljudi ostalo zarobljeno u kućama i automobilima.

„Radimo najbolje što možemo kako bismo se suočili s ovim problemima“, izjavila je portparolka vatrogasne brigade Stavrula Maliris grčkoj agenciji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar