U trendu

Auto koji je gazio pešake u Kambrilsu pre toga bio u Parizu?

Automobil kojim su u petak pregaženi pešaci u španskom letovalištu Kambrils, pri čemu je ubijena jedna žena, kamera je prošle nedelje snimila dok je velikom brzinom prolazio kroz Pariz, navodi danas francuski list „Parizjen“.

Napad u Kambrilsu izveden je samo osam sati nakon što je jedan kombi u četvrtak po podne ogromnom brzinom pokosio turiste i lokalne stanovnike dok su šetali popularnom ulicom Las Ramblas u Barseloni, usmrtivši 13 osoba.

Policija u Kambrilsu je usmrtila petoricu muškaraca koji su nosili lažne eksplozivne pojaseve nakon što su oni „audijem“ uleteli među ljude, a potom su, kada se auto prevrnuo, izašli iz njega i počeli da ubadaju ljude pri čemu je ubijena jedna Španjolka.

Ne navodeći izbore, francuski „Parizjen“ tvrdi da je isti „audi“ snimljen kamerom pre oko nedelju dana dok je jurio kroz pariski region, prenosi Rojters.

List napominje da u ovoj fazi francuski istražitelji nsiu pronašli direktnu operativnu vezu između španske ćelije i Francuske i da je automobl možda samo prošao kroz Francusku.

Francusko tužilaštvo nije želelo da komentariše ove navode.

Španski mediji navode da je vlasnik „audija“ Mohamed Ala, koji je uhapšen.

Jedan od Aline braće ubijen je u Kambrilsu, dok se drugi brat, koji je takođe osumnjičen za pripadnost toj grupi, vodi kao nestao.

Španska policija je u potrazi za osumnjičenim za koga veruje da je vozač kombija koji je posejao smrt u Barseloni, a danas nije mogla da isključi mogućnost da je on pobegao preko granice – u Francusku.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar