U trendu

Avanturisti u ležaljkama na 200 metara iznad Vrbasa

BANJALUKA – Svakog septembra u malom selu iznad reke Vrbas kod Banjaluke okupljaju se avanturisti željni druženja i novih iskustava.

Fotografije koje prikazuju kako uživaju u ležaljkama koje vise 200 metara iznad reke u kanjonu Tesno obišle su svet.

Nove avanture u okviru adrenalinskog festivala „Dril end Čil“ ove godine traju od 6. do 15. septembra, preneo je portal Klix.ba.

Peta godišnjica projekta koji privlači brojne posetioce iz regiona i sveta najavljena je sedmominutnim videom prošlogodišnjeg festivala.

Iz Penjačkog kluba Ikstrim, organizatora festivala, najavili su najspektakularniju manifestaciju sa rekordnim brojem učesnika koji će imati priliku da savladaju nove penjačke smerove i više od 10 hajlajn linija, uključujući i 413 metara dugu traku razvučenu preko reke Vrbas.

Prošle godine ih je bilo 300 i stigli su iz 16 zemalja, a u kanjonu Tesno penjači iz Južne Amerike, Izraela, Nemačke, Češke, Hrvatske, Slovenije i drugih država hodali su po žici, izvodili akrobacije na sajlama i odmarali u trouglastim ležaljkama.

Uz ove aktivnosti najavljene su brojne radionice, od akrobatike, joge, žongliranja do učenja o penjanju, fermentaciji hrane.

Sve je praćeno degustacijama lokalne hrane i pića, gledanjem filmova i partijima. Zadnjeg dana festivala, nakon jutarnje joge zakazana je akcija čišćenja kampa.

„Niko ne bi trebalo da ode s dosadom i bez inspiracije“, poručili su organizatori.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.