U trendu

Avganistan: Više od 20 poginulo u sukobu talibana i policije

KABUL – Više od 20 osoba je poginulo, dok je najmanje 55 ranjeno danas u sukobu avganistanskih snaga i talibana, koji su izvršili napad na sedište policije u severnom gradu Pul e Kumriju, saopštili su zvaničnici.

Napad na policijsku stanicu počeo je tako što je prvo jedan od talibana aktivirao eksplozivnu napravu i digao se u vazduh u svom „hamvi“ vozilu na ulazu u zgradu, omogućivši da još osam talibana uđe u zgradu.

„Trinaest policajaca je poginulo, dok je 35 ranjeno“, rekao je portparol avganistanskog ministarstva unutrašnjih poslova Nasrat Rahimi, koji je dodao da je u sukobima povređeno još 20 civila.

Kako je naveo Rahimi, napad na policijsku stanicu je okončan pošto je ubijeno svih devet talibanskih napadača, među kojima je i bombaš samoubica, preneo je Rojters.

Predstavnik medicinskih službi u gradu Pul e Kumriju rekao je da je među civilima koji su danas stradali tokom sukoba avganistanskih snaga i talibana bilo žena i dece.

Odgovornost za napad na policijsku stanicu u veoma prometnom delu grada preuzeli su talibani, koji, kako podseća Rojters, žele da u Avganistanu ponovo uvedu vladavinu strogih islamskih zakona i da iz zemlje proteraju preostale međunarodne mirovne snage.

Britanska agencija, takođe, podseća da talibani često od avganistanskih snaga konfiskuju američka vojna oklopna vozila „hamvi“ koje kasnije koriste za bombaške samoubilačke napade.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar