U trendu

Avio-kompanije otkazuju letove tokom Božića

FRANKFURT – Najmanje tri velike avio-kompanije otkazale su desetine letova, jer je veliki broj letačkog osoblja zaražen kovidom.

Nemački avio-prevoznik „Lufthanza“ saopštio je danas da je otkazao desetak dugih transatlantskih letova tokom božićnih praznika zbog „masovnog porasta“ bolovanja među pilotima, prenosi agencija AP.

Otakazani su letovi za Hjuston, Boston i Vašington.

Iz te avio-kompanije navode da ne mogu da spekulišu o tome da li su za to odgovorne infekcije kovidom-19 ili karantin, jer kompanija nije dobila obaveštenja o vrsti bolesti.

Putnici su, kako je saopšteno, preusmereni na druge letove.

U SAD, avio-kompanije „Delta erlajns“ i „Junajted erlajns“ navode da su morale da otkažu desetine letova za Badnje vece zbog nedostatka osoblja usled zaražavanja omikron sojem.

„Nagli porast broja slučajeva omikrona ove nedelje imao je direktan uticaj na našu letačku posadu. Kao rezultat toga, nažalost, morali smo da otkažemo neke letove i obaveštavamo klijente pre njihovog dolaska na aerodrom“, navodi se u saopštenju „Junajted erlajnsa“.

Avio-kompanija je navela da otkazuje više od 100 letova i da radi na promeni rezervacija što većeg broja ljudi.

Iz „Delte“ poručuju da su otkazali oko 90 letova za danas zbog mogućnosti lošeg vremena i uticaja omikrona, nakon što je kompanija „iscrpela sve opcije i resurse“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.