U trendu

B. Faso: Opljackano i zapaljeno sediste stranke predsednika

UAGADUGU – Iz nekoliko vojnih baza u Burkini Faso rano jutros čula se pucnjava, vlada te zemlje je negirala da je vojska preuzela vlast, dok Rojters javlja da su demonstranti zapalili i opljačkali sedište parije predsednika Roša Kaborea.

Reporter britanske novinske agencije navodi da je jaka pucnjava počela u 5:00 sati jutros po lokalnom vremenu u vojnoj bazi u prestonici Burkine Faso.

On u izveštaju navodi da je kasnije video kako vojnici pucaju u vazduh u bazi koja se nalazi u blizini prestoničkog međunarodnog aerodroma.

Svedok je takođe izvestio o pucnjavi u vojnom kampu u Kaji, koji se nalazi na oko 100 kilometara severno od Uagadugua.

Vlada Burkine Faso potvrdila je da se desila pucnjava u nekim vojnim bazama, ali je demantovala izveštaje sa društvenih mreža da je vojska preuzela vlast.

Govoreći na nacionalnoj televiziji, ministar odbrane, general Batelemi Simpore demantovao je glasine da je predsednik Kabore priveden i dodao da je motiv pucnjave još uvek nejasan.

„Šef države nije priveden, nijedna institucija zemlje nije ugrožena“, rekao je Simpore i dodao da se za sada ne znaju motivi ovog incidenta.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar