Bajden neće pričati o istrazi protiv svog sina Hantera

VAŠINGTON – Predstavnica novoizabranog američkog predsednika, Džin Psaki, izjavila je danas da Džo Bajden neće razgovarati o istrazi koja se vodi protiv njegovog sina ni sa jednim kandidatom za položaj budućeg ministra pravde SAD.

Senatsku raspravu o Bajdenovom kandidatu za položaj budućeg ministra pravde, pratiće, po svemu sudeći, prepirka povodom istrage koju vode federalni organi o finansijskom poslovanju predsednikovog sina Hantera Bajdena, a iz krugova republikanaca već se mogu čuti zahtevi da se imenuje specijalni kontrolni organ koji bi sprečio uplitanje politike u istražni postupak, preneo je AP.

Psakijeva je u intervjuu za emisiju „Nedelja na Foksnjuzu“ izjavila da Bajden želi da imenuje kandidata sa „najvišim stepenom integriteta“ na čelo ministarstva pravde SAD.

„Predsednik Bajden neće raspravljati u medijskim intervjuima o istrazi koja se vodi protiv njegovog sina Hantera, ali on o tome neće razgovarati ni sa jednim od potencijalnih kandidata za budućeg ministra pravde“, izjavila je Psaki.

Kao najozbiljniji kandidati za ministre pravde u Bajdenovoj administraciji slove demokratski senator iz Alabame Dag Džouns i sudija federalnog apelacionog suda Merik Gerland.

Protiv samog novoizabranog američkog predsednika Džoa Bajdena se ne vodi ni jedna istraga.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.