U trendu

Bajden: Nisam upoznat sa sadržajem poverljivih dokumenata iz moje nekadašnje kancelarije

Predsednik Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Džozef Bajden izjavio je da nije upoznat sa sadržajem poverljivih dokumenata iz vremena kada je bio potpredsednik, pronađenih u jednoj od kancelarija koje je koristio u međuvremenu.

„Obavešten sam o otkriću i bio sam iznenađen kada sam saznao da su vladina dokumenta odneta u ovu kancelariju. Ali ne znam šta je u dokumentima“, rekao je američki predsednik novinarima na konferenciji za novinare posle sastanka sa meksičkim predsednikom i premijerom Kanade u Meksiko Sitiju.

Bajden je dodao da će njegovi advokati „u potpunosti sarađivati“ u vezi sa ovim dosijeima.

Bela kuća je juče saopštila da američko ministarstvo pravde ispituje moguća poverljiva dokumenta pronađena u nekadašnjim kancelarijama predsednika SAD u institutu u kojem je radio u Vašingtonu.

Specijalni savetnik predsednika Ričard Zauber rekao je da je „mali broj dokumenata sa poverljivim oznakama“ otkriven dok su Bajdenovi advokati praznili kancelarije Pen Bajden centra (Penn Biden Center).

Bajden je u tom centru imao kancelariju otkako je napustio potpredsedničku funkciju 2017. do pokretanja predsedničke kampanje 2019.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar