U trendu

Bajden održao propoved na proslavi godišnjice nasleđa Martina Lutera Kinga

VAŠINGTION – Predsednik SAD Džozef Bajden održao je danas propoved na nedeljnoj službi u crkvi Ebenezer u Atlanti, povodom obeležavanje godišnjice života i nasleđa borca za ljudska prava Martina Lutera Kinga mlađeg.

Bajden je bio prvi predsednik SAD koji je održao govor na toj manifestaciji, preneo je Rojters.

Bajden je govorio u Baptističkoj crkvi Ebenezer na poziv njenog pastora, demokratskog senatora Rafaela Vornoka koji je nedavno pobedio na izborima, kao prvi afro-američki senator iz Džordžije.

Bajden je poručio građanima SAD da se ugledaju na lik i delo Martina Lutera Kinga kako bi prevazišli podele, ekstremizam i rasne nepravde. prenosi Rojters.

„Činjenica je da ja ovde stojim u kritičnom trenutku za Sjedinjene Države i svet po mom mišljenju. Moramo da izaberemo zajednicu umesto haosa. Hoćemo li mi ljudi izabrati ljubav umesto mržnje? Ovo su pitanja našeg vremena i razlog zašto sam ovde“, rekao je Bajden.

Bajden je istakao da se King borio za jednankost i da je njegova misija bila duhovna i moralna.

„Moja poruka naciji ovog dana je da idemo napred. Idemo zajedno,“ rekao je Bajden.

Mnogi predsednici, uključujući Bajdena, posetili su crkvu Ebenezer u prošlosti, kako bi odali počast Kingu, obično tokom proslavljanja praznika Martina Lutera Kinga u vreme njegovog rođendana, ali je Bajden je prvi koji je govorio sa propovedaonice na redovnoj nedeljnoj službi, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.