U trendu

Bangladeš: Veliki požar u Daki, gori najveća tržnica tekstila

DAKA – Vatrogasci i vojska gase danas veliki požar koji besni u tekstilnom prodajnom kompleksu sa 3.000 prodavnica u prestonici Bangladeša, Daki, saopštili su zvaničnici.
U požaru, koji je počeo u ranim jutarnjim satima, za sada nema žrtava, ali je vojska pozvana u pomoć nakon što se plamen brzo proširio u prenaseljnoj oblasti Bangabazara, gde se nalazi čuven pijaca tekstila u zemlji, navodi Rojters.

Zvaničnik vatrogasne službe Rašid Bin Halid rekao je britanskoj agenciji da 50 vatrogasnih jedinica radi na gašenju požara, čiji uzrok u ovom trenutku nije poznat.

Većina prodavnica je izgorela u požaru, a nije poznato da li ima ljudi zarobljenih unutra, s obzirom da je vatra izbila u ranim jutarnjim satima pre nego što je većina prodavnica otvorena, rekao je Halid.

Dim je preplavio celu oblast i primetan je plamen koji se diže iz kompleksa, što ometa spasilačku akciju, rekao je zvaničnik vatrogasaca.

Trgovci u Bangabazaru, u kojem se nalaze uglavnom prodavnice tekstila, spremili su zalihe za praznik Bajram, a većina njihove robe je uništena u požaru, objavio je list Dejli star.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.