U trendu

Bečić: Podržaćemo rekonstrukciju vlade

PODGORICA – Demokrate će podržati rekonstrukciju vlade ukoliko premijer i vlada smatraju da joj je potrebno osveženje i jačanje, izjavio je danas lider te stranke i predsednik Skupštine Aleksa Bečić.

„Ako premijer i vlada smatraju da je potrebno osveženje, da treba osnažiti ovu vladu, rešiti otvorena pitanja, a vidimo da su neka kadrovska već otvorena, bićemo partneri i podržaćemo taj proces“, kazao je Bečić.

On je novinarima u Vili Gorica, nakon predstavljanja rezultata istraživanja o stepenu otvorenosti parlamenta, rekao da kao i uvek poziva na dijalog, jer je, kako je naveo, dijalog put do rešenja.

„Zato pozivam da se bilo ko ne zakopava u okviru nekih političkih rovova, pozivam na saradnju unutar parlamentarne većine, pozivam na saradnju sa vladom“, dodao je Bečić, preneo je portal RTCG.

Smatra i da manjinske partije treba da budu deo svake vlasti u Crnoj Gori, bez obzira ko činio vlast, i da li se radi o državnom ili o lokalnom nivou.

„Ja mislim da je to potrebno Crnoj Gori, jačanju građanske države, građenju mostova saradnje i uspostavljanju preko potrebnog pomirenja“, naveo je Bečić.

Upitan da li će biti udržani prilikom glasanja o smeni ministra pravde Vladimira Leposavića, on je rekao da su Demokrate, kao partija, apsolutno saglasni, sa razlozima koji su navedeni za njegovo razrešenje.

„Nemamo nameru da ga branimo, znate kakav je naš vrednosni sud prema onome što je predmet spora, suprotan od onoga što je izneo ministar Leposavić. Sa druge strane, iako nemamo nameru da ga branimo, nećemo ga smenjivati zajedno sa Demokratskom partijom socijalista“, istakao je Bečić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.