U trendu

Belorusija uvodi embargo na robu iz neprijateljskih zemalja

MINSK – Minsk od sledeće godine uvodi embargo na robu iz zemalja koje vode neprijateljsku politiku prema Belorusiji, saopštila je pres služba Saveta ministara.

Prema uredbi beloruske vlade koja je objavljena danas, zabrana uvoza se odnosi na određenu robu iz EU, SAD, Kanade, Norveške, Albanije, Islanda, Velike Britanije, Crne Gore, Severne Makedonije i Švajcarske.

Na spisku robe su između ostalog, svinje i svinjsko meso, goveđe meso, soljeno, salamureno, sušeno ili dimljeno meso, povrće, voće, orasi, kobasice i sl. proizvodi, konditorski proizvodi, so i dr, prenosi TAS S.

„S obzirom na kontinuirane pokušaje kolektivnog Zapada da izvrši protivpravni pritisak sankcijama na našu zemlju, Belorusija je preduzela sveobuhvatne mere. Odlukom Vlade, embargo na hranu uvodi se od 1. januara 2022. i podrazumeva široku listu robe proizvedene u zemljama koje sprovode diskriminatorsku politiku i vrše neprijateljske radnje protiv naših zemlje“, saopštila je pres služba.

Belorusija je iz tih zemalja za deset meseci ove godine uvezla hranu u vrednosti od preko 530 miliona dolara, saopštio je beloruski savet ministara.

Evropska unija je ranije uvela peti paket sankcija Belorusiji, a sankcije prema Minsku primenjuju i SAD, Velika Britanija i još neke zemlje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar