U trendu

Beroš: Nisam za otkaze zbog kovid propusnica

ZAGREB – Ministar zdravlja Vili Beroš izjavio je danas da ne misli da bi zaposleni u medicinskim i ustanovama socijalne zaštite zbog kovid-potvrda trebalo da dobiju otkaz i dodao da je sprovođenje odluke o tome na poslodavcima.

“Ne mislim da bi zaposleni trebalo da dobiju otkaz. Lično smatram da postoje druge mere osim otkaza. Naravno ako bude trpeo radni proces i ako bude izvesno da se ugrožavaju životi pacijenata, direktori će imati i neke druge mogućnosti”, rekao je Beroš na konferenciji za novinare posle sednice vlade.

Na pitanje da li članovi Štaba civilne zaštite i dalje dobijaju pretnje, Beroš je odgovorio potvrdno.

„Nžalost činjenica je da svakodnevno dobijamo pretnje. Tako je to u demokratiji. Ali zadatak svakog od nas je da pazi šta govori. Nažalost često nam se preti, rekao je Beroš.

Ponekad, dodao je, i sam traži razlog za takvo postupanje.

„To je zaista neprijatno, ali neće nas omesti u obavljanju našeg posla“, zaključio je Beroš, preneli su hrvatski mediji.

U medicinskim i ustanovama socijalne zaštita u Hrvatskoj se od ponedeljka primenjuje mera obavezne kovid-propusnice za sve zaposlene ili testiranje na virus dva puta sedmično, što je izazvalo veliko nezadovoljstvo zaposlenih.

Oni koji to odbiju ne mogu da budu na radnom mestu, a ti dani će im biti neplaćeni.

Kovid propusnice moraju da imaju svi koji ulaze u bolnički krug, kao i pratioci pacijenata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.