U trendu

Beroš: Svaki vakcinisani bliže starom normalnom životu

ZAGREB – Ministar zdravlja Vili Beroš, koji je danas zajedno sa premijerom i predsednikom parlamenta, Andrejem Plenkovićem i Gordanom Jandrokovićem, javno primio vakcinu AstraZeneka, izjavio je da veruje da su ovom porukom podstakli i ostale građane da ih prate na putu suzbijanja epidemije.

U izjavi nakon vakcinacije, Beroš je rekao da će Hrvatska i dalje predano raditi na imunizaciji građana, jer je to jedini put ka normalnom životu i radu.

„Svaki vacinisani pojedinac korak je bliže starom normalnom zivotu i uspešnoj turističkoj sezoni. Naravno da su izazovi i dalje pred nama, ali bitno je promišljati o novim varijantama imunološkog odgovora“, rekao je Beroš.

Najavio je dolazak više od 90.000 doza i naredne sedmice i dodao da ne očekuje promene u dinamici isporuka vakcina.

„Pre pola godine nismo još znali hoće li biti vakcine i imali smo brojna pitanja. Sada već imamo odgovor na neka od njih. Neki smatraju da će u Evropi biti više od 90 odobrenih vakcina i da će to bitno ubrzati imunizaciju, ali i smanjiti cenu cepiva“, rekao je Beroš i dodao da su za sada sve to nepoznanice, preneli su hrvatski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.