U trendu

Biontek otvoren za saradnju, razmatra otvaranje ogranka u TR

ANKARA – Izvršni direktor Bionteka Ugur Šahin izjavio je da je njegova kompanija otvorena za saradnju dok nastoji da poveća obim proizvodnje vakcine koju je razvila sa Fajzerom, kao i da razmatra da otvori ogranak u Turskoj.

Biontek i Fajzer žele da u toku naredne godine proizvedu više od miljardu doza vakcine i da ih distribuiraju u preko 80 zemalja, rekao je Šahin i dodao da to nije lako i da će ponovo početi da sarađuju sa drugim kompanijama.

On je takođe rekao da bi planovi o povećanju proizvodnje vakcine mogli da budu otkriveni u januaru ili febuaru, prenosi Rojters.

Verujem da možemo da to uradimo, ali još uvek nemamo zagarantovan plan, rekao je Šahin.

Izvršni direktor Bionteka, sin imigranta iz Turske u Nemačkoj, rekao je za agenciju Anadolija da je u pregovorima s turskom državnom naučnom agencijom „Tubitak“ i da će isporučiti 30 miliona doza u zemlju do kraja 2021. godine.

Šahin je rekao da Biontek takođe želi da sprovodi istraživanja u Turskoj. On je rekao da su razgovarali sa „Tubitakom“ i da su već počeli da sarađuju sa nekim univerzitetskim profesorima, kao i da Biontek želi da otvori ogranak u Turskoj.

„Nadamo se da ćemo početi sa kliničkim proučavanjima raka u Turskoj tokom leta naredne godine“, dodao je Šahin.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar