U trendu

Bivša žena Džef Bezosa udala se za nastavnika (foto)

Dve godine nakon razvoda s vlasnikom Amazona Džefom Bezosom, Mekenzi Skot udala se za nastavnika iz škole koju pohađaju njena deca.

Mekenzi Skot je jedna od najbogatijih žena na svetu s bogatstvom koje se procenjuje na 53 milijarde američkih dolara. Donirala je više o četiri milijarde dolara, većinu ženskim organizacijama, bankama hrane i afroameričkim univerzitetima.

„Den je divan čovek, srećan sam i uzbuđen zbog njih“, kratko je prokomentarisao Džef Bezos, piše BBC.

U brakorazvodnoj parnici Skot je dobila četiri posto udela u Amazonu. Kako je tokom lokaduna internet prodaja zabeležila veliki porast, cena deonice Amazona porasla je između 2000 i 3500 dolara od početka godine.

Skot se, doduše, u brakorazvodnoj parnici mnogo toga i odrekla.

„Srećna sam da ću mu prepustiti sve svoje interese u Vašington Postu i Blue Originu i 75 posto našeg udela u Amazonu“, napisala je Mekenzi na Tviteru prošle godine.

Bezos je tada reagovao na njenu objavu zahvalivši joj na „podršci i ljubaznosti“.

Razveli se nakon 25 godina braka

Bivši bračni par Bezos u januaru 2019. godine objavio je da se razvodi nakon 25 godina braka. Mekenzi je uz Bezosa bila od samih početaka.

Kad je 1994. godine vozio od Njujorka do Sijetla i smišljao poslovni plan, s njim je u automobilu bila ona, baš kao i tokom samih početaka kad je pokrenuo posao u vlastitoj garaži.

Upoznali su se u investicijskoj kompaniji D.E. Shaw u kojoj je ona radila kao naučna saradnica, a on je bio potpredsednik. Džef je bio prva osoba koja je intervjuisala Mekenzi za posao. Oboje su završili Prinston.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.