U trendu

Bivši senator i predsednički kandidat Bob Dol oboleo od raka

VAŠINGTON – Dugogodišnji senator i predsednički kandidat Republikanske stranke na izborima 1996. godine Bob Dol (97) objavio je danas da mu je dijagnostikovan kancer pluća u četvrtoj fazi i da u ponedeljak počinje sa terapijama.

„Znam da mi predstoji težak period, ali znam i da ću se pridružiti milionima Amerikanaca koji su i sami suočeni sa ozbiljnim zdravstvenim poteškoćama“, izjavio je Dol kome su iz najšireg političkog spektra odmah počeli da pristižu izrazi podrške, molitve i želje za uspešan oporavak, prenosi, AP.

Pored mnogih kongresmena koji su izrazili podršku Dolu, dugogodišnji senator iz Kanzasa Pat Roberts izjavio je da će Dol sa svojom urođenom odlučnošću isto tako voditi i borbu protiv opake bolesti.

„Znamo da je kancer opasna bolest, ali Bob Dol je opasniji“, rekao je Roberts.

Na predsednički izborima 1996. godine, Bob Dol je, kao senator iz Kanzasa sa 36-godišnjom karijerom stao „na crtu“ tadašnjem predsedniku SAD, demokrati Bilu Klintonu i izgubio.

Prethodno je, Dol u dva navrata 1980. i 1988. godine pokušavao da osvoji republikansku predsedničku nominaciju, a 1976. godine bio je kandidat za potpredsednika kandidatu republikanaca Džeraldu Fordu koji je na izborima izgubio od demokrate Džimija Kartera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.