U trendu

Bizarni slučaj botovanja koji potresa SAD

Donald Tramp ulagao je mnogo napora tokom predizborne kampanje da dobije podršku muškaraca afroameričkog porekla ali je na nedavno održanim izborima prošao tek dva procenta bolje nego pre četiri godine u toj demografskoj grupi.

Jedan od načina na koji je želeo da pridobije glasače bio je i pravljenje lažnih naloga na Tviteru navodnih Afroamerikanaca koji će pisati pozitivne stvari o Trampu i ubeđivati druge pripadnike zajednice da glasaju za njega.

Međutim, botovanje ponekad ispadne krajnje urnebesno kada onaj ko se pretvara da je neko drugi zaboravi da promeni profil sa kog piše. Upravo to se dogodilo Denu Brauningu, nekadašnjem povereniku okruga Lei u Pensilvaniji, koji je nedavno izgubio na izborima za republikanskog poslanika u Predstavničkom domu.

On i nakon Trampovog poraza i dalje lobira za njega i to pretvarajući se da je crnac i homoseksualac.

Najpre je kao Brauning napisao: „Ono što je Tramp izgradio za četiri godine, Bajden će srušiti za četiri meseca“.

Neko mu je na to odgovorio da je ‘Obama sagradio ono za šta Tramp preuzima zasluge’, a Brauningov odgovor je zbunio sve.

„Ja sam crnac i homoseksualac i lično mogu da potvrdima da Obama nije uradio ništa za mene, moj život se promenio malkice i to nagore. Pod Trampovom vlašću sve je daleko bolje. Osećao sam se poštovano – što nikada nije slučaj dok su vladale demokrate“, napisao je u odgovoru „Den Prudi“, što je zapravo Brauningov alter ego pod kojim je pisao na Tviteru.

Sa tog profila je danima unazad slao u najmanju ruku čudne tvitove u kojima vređa crnu zajednicu u SAD-u, pišući između ostalog i da ‘crnkinje uništavaju zemlju’, pita se ‘zašto su Afroamerikanci toliko nasilni’ i priznaje da mu je ‘obožava osećaj straha crnkinja’.

Nakon što je uhvaćen u botovanju, Brauning se pravdao da je samo citirao poruku koju je dobio ranije te nedelje, a zatim su stvari postale čudnije.

Pojavio se pravi „Den Prudi“ koji se obratio korisnicima Tvitera, rečima da je on zaista Afroamerikanac i gej, kao i da stoji iza svega što je napisao. Međutim, marljivi korisnici interneta brzo su otkrili novu prevaru – Prudi je zapravo Bil Holt, usvojeni sin pevačice Peti LaBel.

A Den Brauning i nakon cele ove prevare i dalje nastavlja da tvituje i podržava Trampa.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar