U trendu

Blagojević: Vučić dokazao mudro rukovođenje spoljnom politiko

NIKOZIJA – Ambasador Srbije na Kipru Marko Blagojević izjavio je danas da svi državni i diplomatski kapaciteti u ovom vremenu treba da budu ujedinjeni, kako se ne bi dao prostor za urušavanje novouspostavljenih strateških odnosa, o kojima su poznavaoci srpske diplomatske istorije mogli samo da maštaju.

Srpski diplomata podseća da je spoljna politika Srbije određena i omeđena Ustavom, a da predsednik Aleksandar Vučić, kako ističe, već godinama dokazuje da mudro i čvrsto rukovodi spoljnopolitičkom strategijom zemlje, prolazeći kroz izazove i teškoće koje, kako je naveo, imamo zbog svoje istorije, položaja i sudbine.

Blagojević je u izjavi dostavljenoj Tanjugu naglasio da je izvesno da samo predsednik Republike ima celokupna saznanja o tome šta nam preti i šta nas čeka u okruženju, koje već odavno ima svoje planove za sebe u kojima nema ničeg posebnog za našu otadžbinu.

“Svojim odlukama dokazuje da, iako smo malobrojni, nismo mali. U ovim važnim trenucima moramo stajati ujedinjeni čitav diplomatski i državni instrumentarij”, kazao je Blagojević i zaključio:

„Ne sme se dati prostor za urušavanje novouspostavljenih strateških odnosa o kojima su znani poznavaoci srpske diplomatske istorije mogli samo maštati“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.