U trendu

Blinken: SAD dobile nove informacije o rušenju zgrade u Gazi

REJKJAVIK – Američki državni sekretar Entoni Blinken izjavio je danas da je Vašington dobio dodatne informacije o izraelskom uništenju višespratnice u Gazi u kojoj su bile smeštene lokalne kancelarije novinskih organizacija Asošiejted presa i Al DŽazire.

Blinken je, međutim, odbio da iznese dodatne komentare, prenosi agencija Rojters.

„Tražili smo dodatne informacije od Izraela o ovom pitanju“, rekao je Blinken na zajedničkoj konferenciji za novinare sa islandskim ministrom spoljnih poslova u Rejkjaviku.

„Koliko ja razumem, mi jesmo dobili neke dodatne informacije putem obaveštajnih kanala, i to nije nešto što mogu da komentarišem“, rekao je Blinken.

Izrael je saopštio da su njegovi borbeni avioni u subotu raketirali zgradu u kojoj se nalazila Hamasova obaveštajna ćelija.

Glavna urednica američke novinske agencije Asošiejted pres Sali Bazbi je izjavila da do sada nije viđen nijedan dokaz od izraelskih zvaničnika kojim se opravdalo bombardovanje i rušenje dvanaestospratnice.

Bazbi je zatražila nezavisnu istragu povodom izraelskog bombardovanja zgrade u Gazi, u kojoj su bili smešteni novinari AP-a i drugih medija, ističući da javnost „zaslužuje činjenice“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.