U trendu

BMV: Udes kod Remerštajna nije izazvao automatizovan model

BERLIN – Nemačka kompanija BMW negirala je današnje navode policije da je smrtonosnu automobilsku nesreću na autoputu kod Remerštajna, izazvao njihov potpuno automatizovani model BMW iKs.

BMW je u saopštenju potvrdio da je u sudar bio uključen jedan od modela kompanije, ali ne i automatizovani model, koji samostalno upravlja bez učešća čoveka.

Policija je prethodno saopštila da je udes izazvao električni „potpuno automatizovan model BMW iKs“, koji je juče prešao u suprotnu saobraćajnu traku federalnog puta B28 u blizini grada Remerštajna na jugozapadu Nemačke, potom udario u dva vozila čime je indirektno izazvan još jedan sudar.

Poginula je 33-godišnja žena, a još devet osoba, među kojima 43-godišnji vozač BMW i 18-mesečno dete, teško je povređeno.

U saopštenju kompanije se navodi da je vozilo bilo opremljeno nivo 2 sistemima za pomoć vozaču, što znači da je „za upravljačem automobila bio vozač, koji je u svakom pogledu odgovoran za upravljanje“.

Portparol policije u Rojtlingenu Mihael Šal rekao je da su četiri spasilačka helikoptera bila uključena u pružanju pomoći i da su povređeni prebačeni u nekoliko obližnjih bolnica.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar