U trendu

Bolsonaro: Hvala Leo, Brazilci treba da odlučuju o Amazoniji

BRAZILIJA – Brazilski predsednik Žair Bolsonaro uzvratio je ironičnom porukom Leonardu Dikapriju, nakon što je holivudski glumac pozvao mlade u ovoj zemlji da glasaju na izborima koji se održavaju ove godine.

Dikaprio je u četvrtak na Tviteru objavio da je Brazil dom Amazonije i drugih ekosistema koji su od vitalnog značaja za klimatske promjene.

„Ono što se tamo događa važno je za sve nas, a glasanje mladih ključno je u pokretanju promena za zdravu planetu“, naveo je glumac u svojoj objavi, prenosi BBC.

Bolsonaro, koji je tokom svog mandata značajno smanjio zaštitu životne sredine u Brazilu, odgovorio je na njegovu objavu sarkazmom.

„Hvala na podršci, Leo! Zaista je važno da svaki Brazilac glasa na predstojećim izborima“, objavio je Bolsonaru na Tviteru.

Naglasio je i to da će narod u Brazilu „odlučiti da li želi da zadrži suverenitet nad Amazonijom ili da njime vladaju prevaranti koji služe određenim interesima stranih zemalja“.

Bolsonaro se suočava sa široko rasprostranjenim kritikama zbog politike zaštite životne sredine svoje vlade, a optužen je da je omogućio ubrzanje krčenja šuma u Amazoniji, navodi BBC.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.