U trendu

Bolsonaro napao Bašele da se meša u politiku Brazila

RIO DE ŽANEIRO – Brazilski predsednik Žair Bolsonaro optužio je danas visoku zvaničnicu Ujedinjenih nacija, bivšu predsednicu Čilea Mišel Bašele da se upliće u unutrašnju politiku i suverenitet Brazila, a nakon što je kritikovala nasilje policije u toj zemlji.

Bašele je na sastanku u Ženevi izrazila zabrinutost zbog porasta policijskog nasilja u Rio de Žaneiru i Sao Paulu, kao i smanjenja civilnog i demokratskog prostora, napada na autohtone zajednice i porasta šumskih požara, prenosi Rojters.

Bolsonaro je na Fejsbuku optužio Bašele da sledi primer francuskog predsednika Emanuela Makrona i da se meša u unutrašnja pitanja i suverenitet Brazila.

„Ona je napala Brazil agendom ljudskih prava, napadom na našu hrabru policiju“, napisao je Bolsonaro.

On je u objavi i lično napao Bašele, čiji je otac, general avijacije ostao lojalan socijalističkom predsedniku Salvadoru Aljendeu i nakon državnog udara u Čileu 1973. godine, i koji je umro u zatvoru.

„Bašele zaboravlja da na tome što njena zemlja nije završila kao Kuba može da zahvali jedino onima koji su imali hrabrosti da stanu na put levičarima 1973. Među tim komunistima je bio i njen otac“, napisao je Bolsonaro.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar