U trendu

Bolsonaro tokom svog mandata potrošio pet miliona dolara sa službene kartice

BRAZILIJA – Podaci sa kreditne kartice bivšeg brazilskog predsednika Žaira Bolsonara otkrivaju da je on potrošio pet miliona američkih dolara tokom četverogodišnjeg mandata, a samo na jednu večeru u restoranu potrošio je više od 21.000 dolara.

Nova brazilska vlada je na svom sajtu objavila izvod o stanju računa službene kartice bivšeg šefa države.

Pristup kreditnoj kartici je uz Bolsonara imao i njegov tim od 21 osobe, prenele su agencije.

Za razliku od svojih prethodnika, Bolsonaro je bio tajanstven kada je reč o troškovima, ali njegov naslednik Luis Injasio Lula da Silva odlučio je da to obelodani.

Tako je Bolsonaro na godišnje odmore 2019., 2020. i 2021. potrošio više od 235.000 američkih dolara.

Prilikom jedne posete benzinskoj pumpi potrošio je skoro 14.000 dolara te 286.000 na nekoliko boravaka u luksuznom hotelu u Guaruji, letovalištu nedaleko od Sao Paola.

Čini se, ipak, da je Bolsonaro najviše trošio na bogate ručkove i večere. Tokom posete relativno jeftinom restoranu u Boa Visti, u državi Roraima, predsedničkom karticom je plaćen račun veći od 21.000 dolara.

Tokom četiri godine je u jednoj pekari u Rio de Žaneiru ostavio više od 71.000 dolara, a jedna kupovina je iznosila skoro 11.000 dolara.

Ta svota je potrošena dan nakon svadbe Bolsonarovog sina i uoči bajkerskog skupa koji su na ulicama Rija organizovale Bolsonarove pristalice.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar