U trendu

Borelj i Blinken osudili ruski napad u UKR gradu Čapline

BRISEL – Šef diplomatije Evropske unije Žozep Borelj i američki državni sekretar Entoni Blinken osudili su danas ruski raketni napad na železničku stanicu, u kojem je pogođen putnički voz u ukrajinskom gradu Čapline.

„EU oštro osuđuje još jedan gnusni napad Rusije na civile u gradu Čapline na Dan nezavisnosti Ukrajine“, napisao je Borelj na Tviteru.

Kako je napisao Borelj, Rusija će odgovarati za „raketni teroristički“ napad.

I Blinken se oglasio na Tviteru i naveo da napad na železničku stanicu punu civila „odgovara obrascu zverstava“ Rusije.

„Ruski raketni udar na železničku stanicu punu civila u Ukrajini odgovara obrascu zverstava. Nastavićemo, zajedno sa partnerima iz celog sveta, da stojimo uz Ukrajinu i tražimo odgovornost za ruske zvaničnike“, napisao je američki državni sekretar.

Zamenik šefa kabineta ukrajinskog predsednika Kirilo Timošenko izjavio je ranije danas da je broj poginulih u ruskom raketnom napadu na železničku stanicu u ukrajinskom gradu Čapline, porastao na 25, uključujući 11-godišnjeg dečaka pronađenog ispod ruševina kuće i šestogodišnjaka koji je poginuo u požaru automobila u blizini železničke stanice.

Potom je rusko Ministarstvo odbrane priznalo da su ruske snage izvele raketni napad na železničku stanicu u ukrajinskom gradu Čapline i uništile voz sa 200 ukrajinskih rezervista.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.