Borisov i Selaković o političkoj i ekonomskoj saradnji

SOFIJA – Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković razgovarao je danas u Sofiji sa bugarskim premijerom Bojkom Borisovim o političkoj, infrastrukturnoj i ekonomskoj saradnji dve države, ali i preduzetim merama u borbi protiv virusa kovid-19.

Na sastanku, kojem je prisustvovala zamenica premijera i šefica diplomatije Ekatarina Zaharijeva, konstatovano je da su odlični lični odnosi predsednika Srbije Aleksandra Vučcića i predsednika Vlade Bugarske od velikog značaja za bilateralnu saradnju dve države, koju je međutim neophodno intenzivirati političkim dijalogom na nivou ministara spoljnih poslova.

Iz MSP za Tanjug kažu da Srbija pridaje poseban značaj daljem razvoju sveukupnih bilateralnih odnosa sa Bugarskom, kao posebno važnom susedu i prijateljskoj zemlji, u duhu međusobnog uvažavanja i bliskih veza dva naroda.

Selakovića u toku dana očekuje i sastanak tet a tet sa bugarskom koleginicom Zahariejvom, na čiji poziv boravi u Bugarskoj.

Zvaničnu posetu Bugarskoj šef srpske diplomatije jutros je počeo obilaskom hrama Svete Nedelje u Sofiji, gde se poklonio moštima svetog kralja Milutina i razgovarao sa glavnim sekretarom sinoda Bugarske pravoslavne crkve episkopom Gerasimom.
Popodne će se sastati i sa predsednikom Republike Bugarske Rumenom Radenom.

Ovo je prva zvanična bilaterlna poseta na nivou ministara spoljnih poslova od 2014. godine.

U Bugarskoj su na snazi oštre mere protiv korone, pored ostalog zatvoreni su svi ugostiteljski objekti do kraja meseca, a ne rade ni tržni centri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.