U trendu

Borovo traži od MUP-a da se nađu odgovorni za incident

BOROVO – Opština Borovo će od ministra unutrašnjih poslova Hrvatske Davora Božinovića sutra zatražiti da se pronađu odgovorni za jutrošnji incident kada je grupa navijača uzvikivala povike neprimereog sadržaja, među kojima je i „Ubij Srbina“, najavio je načelnik opštine Zoran Baćanović, prenosi Hina.

„Povorka se kretala ulicama u pratnji policijskih vozila, a njeni pripadnici su uzvikivali katastrofalne poruke, pogotovo ako imamo u vidu mesto u kojem se togodilo, i današnji praznik. Prišao sam koloni i napravio snimak i tek kada je policija videla da snimam, reagovali su, zaustavili kolonu i počeli da legitimišu pojedince“, kazao je za Radio Borovo Baćanović.

Ocenio je i da takvo postupanje policije nije dobro, odnosno da policija ne bi smela da dopusti da bilo ko poziva na ubistvo.

„Sigurno je da ćemo tražiti odgovorne, a načelnik Policijske stanice Vukovar je taj koji mora da odgovori šta je njegova policija radila dok je pratila te ljude. Sutra ćemo uputiti zahtev resornom ministru“, najavio je Baćanović.

Iz policijske uprave vukovarsko-sremske potvrdili su da se incident dogodio i izvestili su kako su počinitelji poznati policiji i da su u toku istražne radnje.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.