U trendu

Bošković: Kasarna u Andrijevici garant bezbednosti CG

PODGORICA – Na prostoru od oko 40.000 kvadratnih metara u naselju Prljanija, kod Andrijevice, Crna Gora gradi kasarnu „Miljan Vukov Vešović“, a ministar odbrane, Predrag Bošković, tim povodom kaže da će taj obekat biti garant bezbednosti na severoistoku zemlje.

Bošković je zajedno sa načelnikom Generalštaba Vojske Crne Gore i brigadnim generalom Dragutinom Dakićem obišao Andrijevicu, da bi sa predsednikom Opštine Srđanom Mašovićem definisali dalje korake u vezi sa gradnjom nove kasarne VCG.

Ministar Bošković kaže da su stvoreni svi pravno-adminstrativni preduslovi da se krene u detaljnije radove na izgradnji kasarne, te da je novac za restituciju uplaćen lokalnoj upravi za nekretnine.

„U narednim danima nadamo se da će lokalna uprava zaključiti pojedinačne sporazume sa osam porodica čiju zemlju otkupljujemo za buduću kasarnu Andrijevica. Već nakon toga i nakon izrade projekta Ministarstvo odbrane će krenuti u inteziviranje radova na ovom lokalitetu, kako bismo već sredinom iduće godine, kao što smo i obećali, imali u funkciji delove kasarne Andrijevica”, kazao je Bošković.

Kasarna će, kako je rekao, omogućiti bolju bezbednosnu situaciju na severoistoku zemlje, ali i otvaranje novih radnih mesta, kvaliteniji socijalni i društveni život.

“Ono što je najvažnije je da upravo ovim projektom i drugom deonicom autoputa, vlada itekako radi i brine o severu Crne Gore, jer nakon završetka druge deonice autoputa Andrijevica će biti na 60-70 kilometara od Podgorice”, naveo je ministar, preneo je portal RTCG.

Nakon kasarne biće izgrađena i stambena zgrada za prpadnike Oružanih snaga Crne Gore.

Predsednik Opštine Andrijevica Srđan Mašović ocenio je da je u pitanju istorijski projekat.

Kapacitet buduće kasarne biće između 150 i 200 vojnika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar