U trendu

Bošnjaci u Kanadi u novoj akciji protiv Dodika

SARAJEVO – Bošnjački „Institut za istraživanje genocida“ Kanada (IGK) u saradnji sa bosansko – hercegovačkim organizacijama pozvao je Bošnjake, Kanađane i sve prijatelje BiH da putem onlajn akcije zahtevaju od premijera Kanade Džastina Trudoa, svih ministara u vladi i svih članova oba doma Parlamenta Kanade da, kako navode, spreče „nameru nasilnog razbijanja države BiH“.

U saopštenju objavljenom na sajtu ovog bošnjačkog instituta, inače, veoma aktivnog protiv Srba i svega što je srpsko u BiH, pričom o događajima u Srebrenici tokom proteklog građanskog rata, traži „zaustavljanje“ srpskog člana Predsedništva BiH Milorada Dodika u navodnom rušenju države.

„Od njega mirno ne spava ne samo BiH, nego i Kanada…“, navodi se u saopštenju i dodaje da, kako se tvrdi, „nastanak entiteta Republike Srpske nije proizvod demokratije niti demokratskih procesa, nego „brutalne agresije i genocida…“.

Ocenjujući Dodikovu politiku apsurdnom, iz IGK mu poručuju da, kako kažu, „ako sanja da entitet Republika Srpska može postati nezavisna u velikoj je zabludi”,

„Milorad Dodik mora biti zaustavljen. Ideje o podeli BiH moraju biti ugušene. To nije samo pitanje mira na Balkanu, nego pitanje mira u Evropi, svetu…“, navodi se u saopštenju i dodaje da bi „poraz države BiH bi bio i poraz Kanade”.

IGK poziva i da se link ove akcije podeli na socijalnim i drugim medijima.

“Podelite ovo i sa svojim kanadskim prijateljima širom sveta….“, navode i IGK.

Dodaju i da od Kanade zahtevaju takođe da, kako navode, podrži raspoređivanje NATO-a za „odvraćanje secesionista, sankcije za one koji traže uništenje države BiH, i novi sporazum koji će biti u korist svih građana, naroda i države BiH“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar