U trendu

Bramerc pozdravio najavu Vucica o pravnoj saradnji sa BiH

HAG – Pozdravljam današnju najavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da Srbija preduzima korake u pogledu jačanja pravne saradnje sa BiH u vezi sa predmetima za ratne zločine, napisao je danas na Tviteru glavni tužilac Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične sudove Serž Bramerc.

„To je važno za izgradnju poverenja između dve države i podršku pravdi“, istakao je Bramerc.

On je naveo da su se u nedavnim razgovorima sa predsednikom Vučićem u Beogradu složili da hapšenja na graničnim prelazima podrivaju uspešnu saradnju među tužiocima u regionu.

„Zato sam zahvalan predsedniku Vučiću što se bavi tim pitanjem, počevši sa danas najavljenim merama“, naglasio je Bramerc.

Budući da će se srpski i tužioci za ratne zločine iz BiH uskoro sresti, od njih očekujem konkretne dogovore o transferu mnogo većeg broja predmeta, naveo je on.

„Moja kancelarija će nastaviti da radi sa kolegama tužiocima na pomenutim predmetima, uključujući pristup našim dokazima i ekspertizi“, napisao je Bramerc.

On je dodao da žrtve moraju videti da će osumnjičenim ili optuženim za ratne zločine biti suđeno bez obzira na mesto boravka i da će pravda biti zadovoljena.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.