U trendu

Brđanin formirao komisiju za ocenu postupanja policije

PODGORICA – Direktor Uprave policije Zoran Brđanin doneo je odluku o formiranju četvoročlane komisije za ocenu postupanja službenika policije prilikom tragedije na Cetinju, u kojoj je Cetinjanin Vuk Borilović (34), 12. avgusta iz lovačke puške ubio deset sugrađana.

To je za podgorički Dan potvrđeno iz Ministarstva unutrašnjih poslova.

U odgovoru je precizirano da su članovi komisije dva glavna policijska inspektora iz Uprave policije, od kojih je jedan predsednik komisije, jedan član je predstavnik sindikata Uprave policije i četvrti član komisije je predstavnik Ministarstva unutrašnjih poslova.

Kako se dodaje, preduzete su aktivnosti prikupljanja i analize obaveštenja, dokaza, te izuzimanje video-snimaka sa nadzornih kamera koje se nalaze u blizini mesta ovog tragičnog događaja.

„U proceduri je izrada zapisnika i mišljenja, te će ocena komisije u odnosu na postupanje policijskih službenika na Cetinju 12. avgusta, biti završena u najkraćem mogućem roku“, naveli su iz MUP-a.

U nezapamćenoj tragediji u naselju Medovina na Cetinju, 12. avgusta popodne, Cetinjanin Vuk Borilović (34), usmrtio je iz lovačke puške deset sugrađana i ranio šest. Nakon toga i on je lišen života, a još uvek se utvrđuje da li ga je usmrtio policajac ili sugrađanin Nenad Neno Kaluđerović.

U prvim danima nakon tragedije, pojedini mediji prenosili su tvrdnje Cetinjana, koje su se kosile sa zvaničnim saopštenjima policije. U jednom slučaju, Cetinjanin Aleksandar Radunović Popaj saopštio je da je prvi poziv tragičnog dana uputio dežurnoj policijskoj službi u 15.22 sata, dok su iz policije tada u prvom saopštenju naveli da su prvi pozivi građana bili u 15.30 sati. Policija je pre dva dana izašla s novim saopštenjem, navodeći da su službenici Odeljenja za telekomunikacione i elektronske tehnologije utvrdili da uređaj registrafon, koji se nalazi u OB Cetinje, ima satelitsko odstupanje od +4 minuta i 35 sekundi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar