U trendu

Briselski aerodrom prvi u Evropi po broju kašnjenja

BRISEL, 14. jula ( Tanjug) – Prvih dana jula na briselskom aerodromu ”Zaventem” kasinilo je čak 72 procenta letova, što belgijski nacionalni aerodrom stavlja na prvo mesto liste odlaganja letova na evropskim aerodromima.

Prema podacima Zvančnog vodiča za avijaciju (OAG), iza briselskog aerodroma, po broju kašnjenja nalaze se aerodromi- u Frankfurtu ( 68 odsto), aerodrom u Ajnhovenu ( 67%), Luton aerodrom u Londonu ( 66%), aerodromi u Budimpešti i Lisabonu ( 65%), Šarl de Gol u Parizu ( 62%) i Šiphol u Amsterdamu ( 61%).

Istovremeno, naviše otkazanih letova beleži aerodrom u Frankfurtu ( 7,8 %), Šiphol ( 5, 2%) i lisabonski aerodrom ( 4,2%), dok je sa briselskog aerodrroma početkom jula otkazano 2,5 % letova.

Nemačka avio-kompanija Lufthanza juče je objavila da ceh do kraja avgusta 2000 letova ka i sa aerodroma u Frankfurtu i Minhenu biti otkazano, uglavnom zbog nedostatka osobllja.

Ranije ove godine, Evropsko trgovinsko udruženje za aerodrome najvilo je da će veći broj ljudi koji odlaze na odmor nakon ublažavanja ograničenja Kovid19 i nedostatak osoblja izazvati poremećaje i kašnjenja na dve trećne aerodroma širom Evrope.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar