U trendu

Britanska premijerka pozvala Laburiste da sklope dogovor oko Bregzita

Britanska premijerka Tereza Mej rekla je da su njena konzervativna vlada i opoziciona Laburistička stranka dužne da postignu kompromis oko sporazuma za Bregzit i okončaju višemesečnu političku blokadu oko britanskog izlaska iz Evropske unije.

„Hajde da sklopimo dogovor“, poručila je Tereza Mej vodji Laburista Džeremiju Korbinu u članku objavljenom danas u listu Mejl on sandej (Mail on Sunday).

Ona je rekla da medjupartijski kompromis nije njen prvi izbor, ali da oni moraju da nadju način da izadju iz blokade oko Bregzita.

Konzervativcima je jako stalo da krenu napred posle poražavajućih rezultata na lokalnim izborima održanim u četvrtak na kojima su izgubili gotovo četvrtinu mesta. Laburisti su takodje pretrpeli gubitke na lokalnim izborima pošto su glasači kaznili obe vodeće partije zbog ćorsokaka oko Bregzita.

Medjutim najave da bi vlada mogla da prihvati kompromis i zahteve Laburista za bliskije ekonomske veze sa EU razbesnele su Konzervativce koji su za Bregzit, i zbog toga traže ostavku Tereze Mej.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.