U trendu

Carić: Nadamo se dobrim rezultatima Vučiheve posete

MOSKVA – Otpravnik poslova ambasade Srbije u Rusiji Slavoljub Carić izjavio je da Beograd očekuje da će glavna tema predstojećeg susreta predsednika Srbije i Rusije u Moskvi biti energetika i da se nada dobrim rezultatima te posete.

„Imajući u vidu izuzetno visok nivo političkih i ekonomskih odnosa i strateškog partnerstva Rusije i Srbije, kao i odlične lične odnose predsednika Srbije Aleksandra Vučića i predsednika Rusije Vladimira Putina, predmet razgovora biće, naravno, i druge teme“, rekao je Carić za agenciju RIA Novosti.

On je dodao da je u ovom trenutku saradnja Srbije i Rusije u energetskom sektoru na najvišem nivou. „To očekujemo i u budućnosti“, rekao je Carić.

Naveo je da je planirano da na sastanku dvojice predsednika budu precizirani obim i način saradnje u oblasti energetike.

Prema rečima Carića, srpska strana, imajući u vidu bratske i prijateljske odnose dve zemlje i naroda, od posete predsednika Vučića Moskvi očekuje dobre rezultate, kao i jačanje i nastavak saradnje u nizu oblasti.

Carić je istakao da Beograd visoko ceni podršku Rusije suverenitetu i teritorijalnom integritetu Srbije i da se nada da će Moskva nastaviti takvu politiku.

„Srbija je zahvalna Rusiji na takvom stavu i, naravno, nada se da će Rusija nastaviti takvu politiku“, rekao je Carić.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić 24. novembra ranije je najavio da 24. novembra putuje u Moskvu, a da će se 25. novembra sastati sa ruskim liderom Vladimirom Putinom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.