U trendu

Češki milijarder Babiš zatražio zaštitu policije

Potpredsednik češke vlade i ministar finansija, milijarder Andrej Babiš, zatražio je zvanično državno obezbedjenje policije u strahu za život, pošto su mu, kao i ministru unutrašnjih poslova, već slali pismo sa otrovom, a albanska mafija preti da će mu oteti dete.

„Bilo je nekoliko pokušaja kada mi je bio ugrožen život. Ne želim da zalazim u detalje. Zato sam poslao pismo ministru unutrašnjih poslova da mi odobri policijsko obezbedjenje. Smatram da sam mnogo više ugrožen nego premijer, ministar pravde ili unutrašnjih poslova. Spremam izmene zakona o kockarnicama,mere protiv utaje poreza, u mom resoru su finansijska i carinska uprava“,kazao je Babiš za današnje Pravo.

Prema češkim zakonima, automatski obezbedjenje od policije dobijaju predsednik, predsednici oba doma češkog parlamenta, premijer i ministri unutrašnjih poslova, pravde i šef diplomatije, dok ministra odbrane čuva vojna policija.

Babiš, emigrant iz Slovačke i jedini slovački milijarder na listi magazina Forbs plaća već osam godina privatno obezbedjenje otkako je njegovu nevenčanu suprugu na parkingu u Pragu napao muškarac sa pištoljem.

Sada traži obezbedjenje od policije pošto mu je prošle godine jedan Italijan iz Slovenije poslao pismo sa otrovom, takodje prošle godine mu je stigla u pismu umrlica a ovog leta se ispostavilo da je albanska mafija u Češkoj koja kontroliše šverc heroina i kockarnice planirala da mu otme dete.

„Četiri puta su naručili moje ubistvo, a albanska mafija je htela da mi opljačka kuću“, rekao je nedavno u raspravi o izmenama zakona i većem oporezivanju igara na sreću Babiš, kada su ga upozorili da njegovo pooštravanje propisa ide na ruku albanskoj mafiji pošto će gurnuti deo kockarnica u ilegalu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.