U trendu

Cetinjanin koji je pucao u Borilovića nedostupan policiji

PODGORICA – Načelnik Odseka za suzbijanje opšteg kriminaliteta u Sektoru za borbu protiv kriminala MUP Crne Gore Aleksandar Bošković potvrdio je danas da Cetinjanin N.K., koji je pucao juče na ubicu Vuka Borilovića, nije trenutno dostupan policiji i još uvijek nije ustanovljeno da li je Borilović preminuo od projektila koje su u njega ispalili policajci ili N.K.

„Preduzimaju se određene mere i radnje da bi se obezbedilo prisustvo N.K. u čitavom ovom postupku“, kazao je Bošković.

Na pitanje da li je otkriven motiv jučerašnjeg zločina koji je na Cetinju izvršio Borilović, Bošković kaže da su istražne mere i aktivnosti još uvek u toku, prenosi RTCG.

„Preliminarno možemo da potvrdimo da je Borilović poslednjih dana pokazivalo određene promene ponašanja. Zbog toga je uz pomoć prijatelja za juče bio zakazan lekarski pregled“, naveo je Bošković i dodao, da nažalost do tog pregleda nije došlo.

Načelnik Bošković je potvrdio da je obudukcija tela Borilovića završena.

„Međutim, ja u ovom trenutku ne moguda iznosim više detalja bez odobrenja Vrhovnog državnog tužilaštva (VDT). Nalaz će biti dostavljen VDT. Na telu izvršioca zločina ima više povreda od vatrenog oružja, ali u tom smislu ne možemo saopštiti više detalja”, rekao je Bošković i ponovio da za sada policija ne može da govori o tome da li je smrt Borilovića nastupila od posledica ranjavanja od strane policije ili Cetinjanina N.K.

Bošković podseća da je u 15.30h policija dobila informaciju da je u naselju Medovina došlo do pucnjave, da je po dolasku na mesto pucnjave policija prvo pritekla u pomoć ranjenim osobama, nakon čega je Borilović pucao i na njih.

„Posle toga su se stekli svi zakonski uslovi da policija uzvrati paljbu. Ispaljeno je 20 projektila, a u razmeni vatre ranjen je i jedan policajac“, rekao je Bošković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.