U trendu

Cetvorici po 23,5 godina zatvora za ubistvo tuzioca Pecija

BOGOTA – Četiri osobe koje su priznale da su učestvovale u ubistvu paragvajskog tužioca Marsela Pecija, osuđene su u Kolumbiji na po 23 godine i šest meseci zatvora, prenosi Rojters.

Peta osoba se pred sudom danas izjasnila da je nevina, dok je šesti osumnjičeni i dalje na slobodi, saopštila je kolumbijska policija.

Sudija koji vodi slučaj u gradu Kartageni naveo je da je maksimalna kazna od 47 godina za četiri osobe prepolovljena, u sklopu sporazuma o priznanju krivice, ali je odbacio druge moguće beneficije kao što je izdržavanje kazne kod kuće, navodi Rojters.

Tužilac Marselo Peci, poznat po borbi protiv organizovanog kriminala, ubijen je 10. maja na ostrvu Baru, u blizini Kartagene, dok je bio na medenom mesecu sa svojom suprugom.

Pripadnici brazilske bande Primeiro Comando da Capital, koja je glavni distributer kokaina, bili su uključeni u koordinaciju ubistva, prema kolumbijskim vlastima, koje su takođe saopštile da je zločin možda povezan sa međunarodnom trgovinom droge i „radikalnim terorizmom“.

Organizatori ubistva su navodno platili 500.000 dolara za ubistvo, izjavio je kolumbijski državni tužilac Francisko Barbosa na konferenciji za novinare ranije ovog meseca, navodi Rojters.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar