U trendu

Četvoro stradalo, više ranjenih u eksploziji u Afrinu

DAMASK – Automobil bomba koja je eksplodirala danas u Afrinu na severu Sirije ubila je najmanje četiri osobe i više njih ranila, prenosi AP.

Eksplozija u Afrinu, gradu na severu Sirije koji je pod kontrolom pobunjenika koje podržava Turska, u kojoj je poginulo najmanje četiri osobe, a povređeno više od desetak drugih, dogodila se tokom popodnevnog špica, preneli su agenciji lokalni opozicioni aktivisti.

„Efrinnews 24“, organizacija koji prati događaje u Afrinu, saopštila je da je u današnjoj eksploziji ubijeno četvoro pobunjeničkih boraca koje podržava Turska i da je još dosta njih ranjeno.

Opservatorija za ljudska prava, koja nadgleda sukobe u Siriji, saopštila je da je u eksploziji usmrćeno petoro, uključujući dvoje dece, a ranjeno 15.

U eksplozijama u severnim delovima Sirije koje kontrolišu pobunjenički borci uz podršku susedne Turske ubijeno je ili ranjeno mnogo ljudi u proteklim mesecima, navodi AP.

Turska i njeni sirijski saveznici preuzeli su kontrolu nad Afrinom 2018. godine u vojnoj operaciji kojom su proterani lokalni kurdski borci koje podržavaju SAD i raseljene desetine hiljada kurdskih stanovnika.

Ankara smatra kurdske borce koji su kontrolisali Afrin pretnjom po nacionalnu bezbednost, a od tada je u tom području izvršeno više napada na turske ciljeve, navodi agencija.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.