U trendu

CG: Đukanović jedini kandidat za predsednika DPS

PODGORICA – Predsedništvo Demokratske partije socijalista Crne Gore (DPS) je uoči današnjeg Devetog kongresa, jednoglasno predložilo da kandidat za predsednika partije bude Milo Đukanović, saopšteno je iz te stranke.

Kao se navodi, kandidati za potpredsednike su Ivan Vuković, Nikola Rakočević, Jevto Eraković, Andrija Nikolić, Sanja Damjanović, Abaz Dizdarević, Gordana Rajović i Mirsad Mulić.

„Od ukupno predloženih osam biće izabrana četiri potpredsednika“, saopšteno je nakon sednice Predsedništva DPS-a koja je održana u petak.

Na sednici je ponovljeno opređeljenje da se za dve godine sve predsednike Opštinskih odbora kao i predsednika stranke biraju članovi neposrednim glasanjem.

„Konstatovano je da Demokratska partija socijalista ostaje čvrsto posvećena daljoj izgradnji građanske Crne Gore, njenog multietničkog i multikonfesionalnog sklada i evropske budućnost, kao i da samo jedna tako snažna partija, uz spremnost za saradnju sa svim političkim subjektima koji dele ove vrednosti i ciljeve, može biti garant njihovog očuvanja i ostvarenja“, zaključuje se u saopštenju DPS-a.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.