U trendu

CG: Vesni Medenici određeno zadržavanje do 72 sata

PODGORICA – Bivšoj predsednici Vrhovnog suda Crne Gore Vesni Medenici određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Ona je nakon saslušanja vraćena u Klinički centar Crne Gore, javlja podgorički portal Vijesti.

Medenica je uhapšena u nedelju na Aerodromu u Golubovcima.

Njoj je juče ujutru pozlilo, nakon čega je primljena u Urgentni centar, ali su zatim podgorički mediji javili da je njeno zdravstveno stanje stabilno.

Njeno saslušanje u Specijalnom državnom tužilaštvu (SDT) bilo je najavljeno juče u 17.30 sati, ali je Medenici popodne opet pozilo, javila je RTCG.

Kako je naveo crnogorski javni servis pozivajući se na nezvanične informacije, SDT je ranije juče tražilo mišljenje veštaka o tome da li Medenica može biti saslušana u Specjalnom državnom tužilaštvu.

Veštak medicinske struke je procenio da njeno zdravstveno stanje nije zabrinjavajuće i da je sposobna da da izjavu u zgradi SDT.

Inace, SDT Medenicu sumnjiči da je počinila dva krivična dela, stvaranje kriminalne organizacije i protivzakonit uticaj, koji se odnosi na poslovne veze njenog sina sa jednom poznatom podgoričkom firmom.

SDT je formiralo predmet u slučaju Medeničinog sina Miloša Medenice, nakon što je portal „Libertas“ objavio podatke koje je Evropol dostavio crnogorskoj policiji i tužilaštvu, a na osnovu kojih se on navodno bavio krijumčarenjem cigareta i trgovinom droge.

Medenica je za predsednicu Vrnovnog suda Crne Gore prvi put izabrana 2007. godine, a prethodno je obavljala dužnost vrhovnog državnog tužioca.

Bila je na čelu Vrhovnog suda punih 13 godina, do ostavke koju je podnela krajem 2020. godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar