U trendu

Čović: Klasičan pritisak sarajevske politike

SARAJEVO – Predsedavajući Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH Dragan Čović okarakterisao je danas ocene da je ministar finansija Vjekoslav Bevanda blokirao održavanje izbora kao „klasičan pritisak sarajevske politike“.

Čović je naveo da je današnju hitnu sednicu zakazao, iako ga odredbe poslovnika nisu obavezivale da to učini.

„Jednostavno je upitno da li sam je trebao zakazati u skladu sa poslovničkim odredbama, ali zbog osetljivosti teme, nismo hteli tumačiti da ne treba sazvati sednicu. Neko politizuje temu koja je na dnevnom redu i to uglavnom oni zbog kojih se nije mogao ni doneti fiskalni okvir i ostale pretpostavke za budžet“, istakao je Čović, prenosi Klix.ba

On je naveo da su procedure veoma jasne, da se o budžetu za prethodnu godinu ne može raspravljati u maju tekuće godine, kao i da je osnova za ovogodišnji budžet u potpunosti drugačija.

„Jasno je ko je odgovoran, odgovorni su oni koji vrše vlasti, oni koji učestvuju u radu Fiskalnog veća, donose odluku o budžetu. Ja vjerujem da će građani u BiH konačno shvatiti kome mogu verovati, a kome ne kada su u pitanju njihovi interesi“, izjavio je Mladen Bosić (SDS), delegat u Domu naroda, prenosi Kliks.
Čović je naveo da smatra da nema nijednog razloga da „pravi ekspert i čovek, ministar finansija Vjekoslav Bevanda, koji je predan do kraja BiH bude brutalno vređan na različite načine“.

„Ovo je klasičan pritisak, evo sad ću reći sarajevske politike, za njih je kampanja davno krenula. Kako rešiti sve bez rešavanja pitanja konstitutivnih naroda“, rekao je Čović u obraćanju medijima, prenosi bosanskohercegovački portal.

Dom naroda Parlamenta BiH danas nije prihvatio predlog o osiguranju novčanih sredstva za predstojeće izbore koji bi trebali da budu održani u oktobru ove godine, prenosi portal Klix.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar