U trendu

Crnomorska flota vežbala uz podršku aviona

MOSKVA – Preko 20 ratnih brodova Crnomorske flote učestvovalo je u zajedničkoj vežbi sa posadama jurišnih aviona Su-25SM3 ruskog vazduhoplovstva i pripadnicima PVO Južnog vojnog okruga u završnoj inspekciji snaga flote nakon zimskog perioda obuke, izvestila je danas ruska vojska.
„Mornarička grupa koju su činile fregate Admiral Makarov i Admiral Esen, raketne korvete Grajvoron i Višnji Voločok, kao i raketni čamci, mali brodovi za protivpodmorničko ratovanje i veliki amfibijski jurišni brodovi održali su vežbu za odbijanje zamišljenog vazdušnog napada, koristeći aktivno radio-elektronsko ometanje i fiktivno dejstvovanje sposobnosti PVO “, navodi se u saopštenju ruske vojske, prenosi TAS S.

U saopštenju se navodi da su i tri eskadrile Južnog vojnog okruga održale vežbe u kojima su trenirali položaje za napad, fiktivnu upotrebu raketnog naoružanja i izbegavaje povratnog dejstva brodskih sistema PVO i da su piloti letove obavljali na izuzetno malim visinama i u složenim vremenskim uslovima.

„Vežba je održana u skladu sa planom završne provere snaga Crnomorske flote za zimski period obuke pod zajedničkim taktičkim planom kontrolne inspekcije Južnih vojnih okruga “, precizirano je u saopštenju ruske vojske.

Navedeno je i da se ranije preko 50 aviona Južnog vojnog okruga pregrupisalo na Krim u okviru sprovođenja kontrolne provere borbene gotovosti.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.