U trendu

Cvijanović čestitala Porfiriju izbor za patrijarha srpskog

BNJALUKA –
Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je njegovom preosveštvenstvu mitropolitu zagrebačko-ljubljanskom Porfiriju izbor za patrijarha Srpske pravoslavne crkve.

„Povodom Vašeg izbora na patrijaraški tron, u ime srpskog naroda iz Republike Srpske i svoje ime, upućujem Vam čestitke sa iskrenim željama da učinite sve što je u Vašoj moći za dobrobit Crkve i naroda“, navela je Cvijanovićeva, saopstila je Informativna služba predsednice Republike Srpske.
Istakla je da je uverena da su pravoslavni vernici njegovim izborom dobili dostojnog naslednika blaženopočivšeg patrijarha Irineja i da će, svojom mudrošću i otvorenim pristupom, uspešno voditi pravoslavni narod.
„Srpska pravoslavna crkva uvek je bila uz svoj verujući narod, njegov pouzdan duhovni i moralni oslonac i dostojanstveno prolazila kroz različita iskušenja“, poručila je Cvijanovićeva i dodala

„U uverenju da ćete dostojno i savesno obavljati poverenu Vam časnu dužnost i nastaviti da jačate jedinstvo i sabornost SPC-a i biti snažan zaštitnik i čuvar naše tradicije i identiteta, srdačno Vas pozdravljam“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar