U trendu

Cvijanović: Računajte na institucije RS

PETRINJA – Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas da građani Petrinje, koja je stradala u decembarskom zemljotresu, mogu da računaju na pomoć institucija Srpske.

Ona je, posle sastanka u Petrinji sa potpredsednikom hrvatske vlade Borisom Miloševićem, poslanikom Samostalne demokratske srpske stranke u Saboru Hrvatske Draganom Jeckov, šefom poslaničkog Kluba SDŠ-a Miloradom Pupovcem i ambasadorom BiH u Hrvatskoj Aleksandrom Vranješom, rekla da je šteta od zemljotresa ogromna i podsetila da je Vlada Srpske reagovala odmah.

„Bili smo uz građane Petrinje, a tako će biti i dalje. I Vlada Srpske i ja kao predsednica Republike Srpske pružili smo određenu pomoć odmah nakon zemljotresa, ali danas smo razgovarali i o potrebama za sanaciju štete u narednom periodu“, rekla je Cvijanović, prenela je Radio televizija RS.

Poručila je da je pravo vreme da se pokaže solidarnost.

Rekla je da je na sastanku razgovarano i o gradnji mosta u Gradiški, zajedničkog poduhvata sa Hrvatskom, koji bi trebalo da bude završen za godinu i po.

Pozvala je vladu Hrvatske da još jednom razmotri pitanje Trgovske gore i odlaganja radioaktivnog otpada i istakla da bi to sigurno bilo na zadovoljstvo svih.

„Istakla sam i potrebu da se uđe u prekategorizaciju mosta koji povezuje Novi Grad i Dvor, da ga vratimo u nekadašnju funkciju. Tu nas čeka posao sanacije mosta. Raduje me što postoji volja Srpske, BiH i Hrvatske“, navela je.

Potpredsjednik hrvatske vlade Boris Milošević zahvalio je predsednici Srpske na poseti, kao i na pomoći ugroženima nakon razornog zemljotresa koji je pogodio područje Petrinje i Gline.

Sastanku su prisustvovali i predstavnici Štaba civilne zaštite zaduženi za uklanjanje posledica razornog zemljotresa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.