U trendu

D. Knežević podneo još jednu tužbu protiv Đukanovića

PODGORICA – Crnogorski biznismen, vlasnik Atlas Grupe Duško Knežević podneo je još jednu tužbu protiv aktuelnog predsednika Mila Đukanovića, a o njenoj opravdanosti sud će se izjasniti u zakonskom roku od 15 dana.

Sudija Dragica Vuković saopštila je juče da će u tom roku sud odlučiti da li je tužba Kneževića protiv Đukanovića „opravdana i zakonita“.

Knežević je Đukanovića tužio zbog izjava u intervjuu Fejs TV u BiH , kada je, između ostalog rekao:

“… Pa ako mislite da se Crna Gora odbranila kroz prethodne vekove, pa otkud Crnoj Gori deset vekova državnosti? Tako što nije branjena u parlamentu, nego je branjena oružjem, u šumi”.

Knežević tuži Đukanovića i zbog izjave u istom intervjuu o gradnji hrama na Cetinju, što je najavljivao pokojni mitropolit Amfilohije.

“…Jer ako krene i postavi kamen, biće mu taj kamen srušen i on to zna zato ne kreće”.

Prema pisanju podgoričkih Vijesti, Viši sud u Podgorici razmatra još jednu tužbu Kneževića protiv Đukanovića, kojom ga tereti da je rukovodio sastankom vrha DPS-a 1. septembra prošle godine, na kojem je, kako se navodi, „dogovorena taktika pokušaja destabilizacije političke situacije u Crnoj Gori i inicirano izazivanje incidenata uz korišćenje obeležja Srbije, četničkih i ruskih zastava, posebno provociranje manjina Albanaca, Bošnjaka i Hrvata”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.