U trendu

Danas novi sastanak lidera stranaka stare većine

PODGORICA – U Skupštini Crne Gore popodne bi trebalo da bude održan još jedan sastanak predstavnika stranaka stare-nove parlamentarne većine radi konačnog dogovora o formiranju nove vlade.

Do sada su održana tri sastanka stranaka pobednica na izborima iz avgusta 2020..

Poslednji je bio u subotu nakon kojeg je lider Nove srpske demokratije i jedan od lidera Demokratskog fronta (DF), Andrija Mandić rekao da je 41 poslanik potpisao Sporazum i obavezao se da će biti eliminisan povratak DPS-a na vlast i da će biti nastavljena demontaža njenog kriminalnog sistema.

Međutim, nakon optimistične najave inicijatora i moderatora sastanaka Mandića, izjave predstavnika Demokrata i URE ne ulivaju optimizam. Nastavljena su stranačka nadgornjavanja, toliko puta već viđena nova uslovljanja i ucenjivanja, a sve to nikako ne doprinosi postizanju kompromisa i održivog rešenja teške političke krize preneli su podgorički mediji.

Na današnjem sastanku tebalo bi da se dođe do kompromisa o izboru nove vlade i novog skupštinskog rukovodstva. Iako su optimistični po pitanju formiranja vlade, predstavnici stranaka ne mogu da se dogovore oko novog mandatara, piše podgorički portal Borba.

Portal navodi da od današnjeg sastanka zavisi mnogo toga i više je nego izvesno da ukoliko se dovoljno potrude partije parlamentarne većine konačno mogu da nađu pravi model za formiranje vlade i ispoštuju narodnu volju iskazanu na avgustovskim izborima pre dve godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar