U trendu

Danas saslušanje Abazovića, Kentere, Brđanina i Novovića

PODGORICA – Pred crnogorskim parlamentom danas će u vezi sa navodima Europola da su policijski službenici Petar Lazović i Ljubo Milović članovi kavačkog kriminalnog klana biti saslušalni šefovi bezbednosnih službi, među kojima i premijer Dritan Abazovića, koji je u bivšoj vladi kao potpredsednik bio zadužen za ovaj sektor, kao i glavni specijalni tužilac Vladimir Novović.

Pred parlamentarnim Odborom za bezbednost i odbranu predviđeno je i saslušanje direktora Uprave policije Zorana Brđanina, šefa Specijalnog policijskog odeljenja Predraga Šukovića, ministra unutrašnjih poslova Filipa Adzića i vršioca dužnosti direktora Agencije za nacionalnu bezbednost (ANB) Save Kentere.

Predsednik Odbora, Milan Knežević, kazao je da se postavlja pitanje da li bi se došlo do informacija da one nisu u vidu transkripta objavljene na portalu Libertas.

„Potrebno je da se nešto pojavi u vidu transkirpta na nekom portalu ili mediju, a onda dođemo do toga da su nadležni imali neke infromacije u vezi sa slučajevima o kojima ćemo govoriti“, rekao je Knežević, preneo je portal podgoričkog Dana.

Europol je dokument sa transkriptima razgovora Lazovića i Milovića sa članovima kriminalnog kavačkog klana nadležnim crnogorskim službama dostavio u leto prošle godine.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar